Dama med picami

0 7.241

Kaj še povedati o Marghariti?

O pici, tej, ki je dama med veliko bolj mondenimi sorodnicami. Margharita se požvižga na trende- nosi se enostavno, gosposko. Nosi se z okusom in zna presenetiti.

V Gostilnici 5-6 kg nas preseneti vsakič znova. Ostati pri preprostem receptu in vsakič speči boljšo, je izziv. Presenetila je takoj, ko smo ji dali možnost z novo sestavino- luštovimi češnjevci.

Okus torej tradicionalen, a preprost in nas sili v osnovno izražanje… mmm, slastno, sočno, hruskasto, njami,… teh besed se nismo sami izmislili- poslušamo naše goste.

Okusi povlečeni iz domače salse di pomodoro, bazilike iz znanega vrta, češnjevcev, tistega pravega olivca, kremasto smetanastega fior di latte,… in ravno prav ostalih začimbic.

In testo… oooo, testo.

Ta dišeča podlaga, ki se ne napihuje brez potrebe, ampak nudi udobno posteljico za igranje omenjenih okusov. Dovolj varno, da se med sabo parijo in rojevajo nove pookuske, ki nas razveseljujejo vmes in počes. 

Testu dovolimo zadihati le toliko da drobec divjega kvasa v njemu do konca podivja, a ga ravno prav bogata obloga ukroti sredi pečenja v naši peči, ki žari na drva.

S tako svežimi sestavinami je peka hitra in picopek preganja osebje, da dostavi pico čim hitreje pred gosta. Da se ne izgubljajo arome, pravi.

Res- še preden zarežemo si vzamimo trenutek in spustimo z vajeti vsa čutila… pogled, vonjanje, dotik… prisluhnimo skorjastemu robu in napolnimo usta, bolj z aromami kot prepolnim zalogajem.

Tudi dama kot Margharita si dovoli kako porednost, zato se ne mara afnati z elegantnim vinom, ampak se imenitno druži s Komunajzerjem iz naše pirovske ponudbe- pravim mestnim gizdalinom.

Nasvet- v ocenjevanje nove picerije ali restavracije, ki streže pice, naročite Margharito. V svoji preprostosti ne dovoljuje prikrivanja, razkriva vsako površnost, je iskrena do zadnjega grižljaja.

Vabljeni, ko se vam zalušta slastna, hrustljava, lahka, aromatična pica. Dokrancljate si jo lahko s katerimkoli dodatkom iz bogatega izbora, ampak, priporočamo osnovno verzijo. 

Dnevno v ponudbi. 

Pusti odgovor

Ta spletna stran uporablja piškotke (Google Analytics) za izboljšanje vaše izkušnje. Strinjam se