Odiseja Gornjega trga

0 7.976

Veš tisto… ko se začneš počutiti doma in je vse fajn in zadovoljstvo presega sanje?

Pa se zgodi. Niti ne pričakuješ, niti ne izzoveš. Pa vseeno, se malce zbudimo iz sanj in na trenutek zopet spomnimo začetkov. Bo mar treba vse ponovno odsanjati? No, zagotovo ne prav vse.

Naša Gostilnico je iz ljudi. Ljudi, ki uživamo v tem kar počnemo, ki združujemo poleg strasti tudi znanja in izkušnje. Ljudje, ki se odzovemo, ko začutimo, da je tako prav.

In je prišel klic in dan in odločitev. Gostilnica se premika dalje. Potem, ko smo s svojo prisotnostjo dopolnili ponudbo v tem malce skritem koncu mesta in poživili slepo ulico s privabljanjem domačih in tujih sladokuscev, ki so se izkazali kot točno taki kakršne smo si zamislili.

Ampak ni le hrana tista ki vabi, tudi celotna atmosfera, ki  smo si jo vzeli za zaščitni znak. In krasno se poda k vam, ki nas zvesto in zadovoljno obiskujete od samih začetkov našega gostovanja na Gornjem trgu.

Ideje so bile že od samega začetka izvirne, toda potrebno jih je bilo udejaniti. Da so zadišale in zapele med temi zidovi, ki so jim mnogi pripisali prekletstvo in nas skušali odvrniti od namere oživiti ta kraj.

Začeli smo z nekaj posebnostmi v našem gurmanskem podnebju, dodali nujne pice- fermentirane in pisanih barv. Poiskali primerno dopolnjujoče naravne sokove iz vinskih in pivskih kleti. Najizvirneje se je hrskalo pujske in klobasovje. Glasba v ambient srednjeveške zgradbe je bila redno bodisi pohvaljena, bodisi neopažena, kar je v enako hvalo. Kako lepo je bilo opazovati gosta, ki si oblizne prste. Mmmmm…

Ponosni smo na svojo krušno  peč, ki je pomagala dokončevati vse te ideje. Pogrešali jo bomo, ampak nova je že na poti na novo lokacijo, ki jo bomo z enakim ali celo večjim entuziazmom pripravili na staro-novo ponudbo. V nas je nekaj žalosti toda ta že dopolnjuje odločnost in novo navdušenje.

Prepoznali so nas mnogi tuji obiskovalci in skupaj z domačimi rednimi gosti dopolnili pohvale v naši knjigi, spletnih aplikacijah ter raznih anketah in glasovanjih.

V tem času se je nabralo veliko prijetnih momentov. Večino smo v svoji vnemi in trudu od kuhinje do okolice lokala seveda zamudili, toda nekaj jih je za večni spomin. Kakor recimo obisk starejše sosede, ki nam je priznala, da nikoli ne zahaja v gostilne, da pogreša neko drugo Ljubljano in da je težko biti sam v mestu. Na to je dodala, da je samota nekam lažja odkar je v tem delu mesta več ljudi. Sama presenečena nad svojimi besedami je le sprejela povabilo na kozarec in prijetno smo še malo pokramljali. Vsekakor priznanje, ki nas navdušuje in opravičuje naše napore.

Ponosni smo, da smo prispevali.  Ponosni smo, da smo udejanili in uveljavili izvirnost, ki se lepo in v užitek konzumira z vsemi čuti.

Izziv s katerim smo soočeni je prišel kot klic naše misije. Premaknili smo se z vso zagnanostjo na nov naslov, nekaj vrat naprej po ulici, kjer bomo ponovili pristop, ki smo  ga udejanjali na pralokaciji. Klic, ki nas spominja, da je dobro delati poslanstvo. Računamo na interes vseh vas, ki nas podpirate. Računamo na zvestobo kvaliteti, ne pa lokaciji in na željo po užitku, ki naj izpolne novo Gostilnico. Zato vas potrebujemo- da vdihnete življenje novim idejam in prostorom.

Zagotavljamo vam, da bo nova izkušnja še boljša. Za vas in za nas.

Hvala vam vsem za izkazano zaupanje in vse čudovite trenutke, ki smo jih skupaj ustvarili in s katerimi bomo nadaljevali.

Dobrodošli v Gostilnico 5-6 kg na Gornjem trgu 23, ki se odpre kmalu. 

Pusti odgovor

Ta spletna stran uporablja piškotke (Google Analytics) za izboljšanje vaše izkušnje. Strinjam se